Zayıflamak uğruna şimdi de lıkır lıkır Hint yağı içiyorlar! Uzmanlar duyardı: Güvenli değil

İçindekiler

Hint Yağının Tarihsel Kökeni

Hint Yağının Tarihsel Kökeni

Binlerce yıldır insanlar tarafından tüketilen çok amaçlı bir bitkisel yağ olarak bilinen Hint yağı, tarihsel geçmişi Eski Mısır’a kadar uzanmaktadır. Baştan başlayarak, hint yağı başlangıçta lamba yakıtı olarak kullanılmıştır. Bitkisel kaynaklardan elde edilen bu yağ; bitkilerin çiçekleri, yaprakları, sapları veya kökleri gibi çeşitli kısımlarından damıtma veya soğuk sıkım yöntemleriyle elde edilmektedir.

TikTok Trendi: Zayıflamak İçin Hint Yağı

TikTok Trendi: Zayıflamak İçin Hint Yağı

Son günlerde özellikle TikTok başta olmak üzere sosyal medya üzerinde hızla yayılan ‘hint yağı cayır cayır yağ yaktırıyor’ efsanesi uygulayanlarda türlü türlü sağlık sorunlarına neden olmuştur. TikTok’ta takipçi sayısı yüksek olan birkaç hesap hint yağı içmenin zayıflatacağını ve hatta kanseri bile ortadan kaldırabileceğini iddia etmiştir. Ancak uzmanlar, bu eylemin potansiyel yan etkileri nedeniyle hayati risk oluşturabileceği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

Hint Yağının Zararları

Hint Yağının Zararları

Hint yağının vücutta detoks etkisi yarattığını duyanlar başladı bu yağı içmeye ancak yoğun karın ağrısı ve ishal sorunları yaşamışlardır. Hint yağı yutulduktan sonra prostaglandin reseptörlerini aktive eder ve içeriği tamamen sindirmeniz ve katı dışkı oluşturmanız için size zaman vermeden, ince bağırsağınızda kasılmalara yol açar. Genelde cilt bakımı, saç bakımı, kozmetik ürünler ve endüstriyel sanayi alanında kullanılan Hint yağını içmek müshil etkisi nedeniyle aşırı tüketimi, susuzluğa neden olabilir. Aşırı dozda kullanım, uykusuzluk sorunlarına yol açabilir. Vücuttaki potasyum seviyelerini tehlikeli düşük seviyelere çekebileceği söylenen Hint yağı, sadece uzman kontrolünde olmalı.

Böbrek Yetmezliğine Yol Açabilen Bir Tehlike

Böbrek Yetmezliğine Yol Açabilen Bir Tehlike

Hint yağı tohumları, ricin adlı toksin içermektedir. Bu toksin, sindirim sistemi ve diğer vücut organlarında ciddi hasarlara neden olabilir. Zehirlenme belirtileri arasında şiddetli mide bulantısı, kusma, ishal, böbrek yetmezliği ve nörolojik semptomlar bulunabilir.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu